Direktlänk till inlägg 6 juli 2011

Pärlan o fetknoppen i Skellefteå

Av Anki R - 6 juli 2011 00:23

Min andra semesterdag har varit heeelt underbar. Började morgonen med att rengöra min lilla balja/fontän. Urk vad äcklig den var.

Till lunch fick jag besök och vi avnjöööt en räkgratäng ala Anki. Fick ytterligare ett besök så det blev lite kaffe. Precis så som jag vill ha en semesterdag. Människor runt mej. Tack för att ni kom...

Kvart i fyra satte jag mej på Pärlan o drog iväg. Gjorde två mellanlandningar o fick med mej folk efter vägen. Glass intogs i Jiver. Äntligen fick man rasta rumpan...skööönt. Även om jag är välstoppad därbak så har den en tendens att bli lite öm efter ett tag.

Framme i Skeå samlades vi vid ett torg. Snacka om skillnad. Det var huuur mycket folk som helst. Hur många vet jag inte men det kändes som hundra. ( jag ljuger säkert nu).

Resan vidare gick till Bastuträsk, ni vet där tåget stannar om man åker söderut. Vägen var underbart kurvig och man njööt i stora drag. Hade en gammal 650 (Honda tror jag) framför mej. Och jag måste erkänna att jag var en aning hög på ångorna när vi kom fram. Karln som körde höll inte jämn hastighet. Han bromsade i kurvorna. Inte den lättaste att följa ( om jag säger så).

Väl framme var det så välordnat så att man, för 40 riksdaler fick, en macka en chokladboll (mums) o kaffe. Fantastiskt fort gick det.

Puderrummet var det nästan ingen kö till. ( Men det är ju klart...de flesta startade ju i skeå, inte i Boden).

Hemmåt var det fri körning så vi valde en helt annan väg. Vi började med att tanka. Kvinnan som drev affären var så gullig så hon öppnade för vår skull. Det är landsbygd, dem går det att lita på.

Stefan tog täten. O förden gick genom fantastiskt landskap. Mycket vatten. Boliden, Fällträsk, Hemmingsmark. Rosfors o Boden.

I Björkdal finns en raka som är lång o bred. Nu blev jag supersugen. Tog mod till mej o passerade "nästan" samtliga ekipage, i en hastighet som inte tål att nämna. MEn jag fick en sån adrenalinkick så jag kan inte beskriva känslan.

När sedan Janne föreslog att vi skulle köra via Rosfors så blev jag så till mej ( Behövdes inge viagra där inte). Väl inne på grusvägen så kunde jag åter inte hålla mej. Gäsade på o passerade mina vänner. Körde så pälsen stod. ÄLSKAR GRUUUS. Upptäckte att jag fått sällskap av en vän. Sååå roligt.

Väl hemma nu så känns det som att jag inte vill sova..Men klockan är strax ett o det blir nya äventyr imorgon igen.

Sussa sött alla vänner


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anki R - 4 oktober 2018 12:06

Min kompis Hasse och jag hade planerat att vi skulle göra en hösttur och bara njuta av finvädret. Sommaren hade gott o som vanligt så har man tusen saker som man vill hinna göra och då får annat vänta. Det var en fin dag.Jag fyllde vatteflaskan och t...

Av Anki R - 4 oktober 2018 12:06

Min kompis Hasse och jag hade planerat att vi skulle göra en hösttur och bara njuta av finvädret. Sommaren hade gott o som vanligt så har man tusen saker som man vill hinna göra och då får annat vänta. Det var en fin dag.Jag fyllde vatteflaskan och t...

Av Anki R - 10 juni 2018 13:50

Från Solavågen tillMagerhplm-WSjobolt-væg 650 Stordal-Linge och Valldal. In mot Trollstigen. Jordgubbar. St Olav kastade en ormi vredesmod. ...

Av Anki R - 5 januari 2017 18:28

Torsdag- 30 och jag gruvar mej för att gå ut. Väl ute, klädd som en michelingubbe konstaterar jag att det, är rätt skönt så länge man står mitt i kläderna.  Jag hade bestämt träff ned Ronny, initiativtagaren till "Kung Bore" körningen  den 7 januar...

Av Anki R - 8 januari 2016 16:11

Äntligen hemma igen. Javisst är man hemma när man äntligen kommit sig över gränsen. Visst känner man sig mer hemma i de nordiska länderna för man kan ju nästan prata med dem. Ja inte jag i Danmark..för jag fattar i stort inget alls när de börjar prat...

Ovido - Quiz & Flashcards